
NORDline DA 270
Chladnička na suché zrenie mäsa
- ventilované chladenie
- automatické odmrazovanie
- digitálny termostat
- zámok
- vlhkosť vzduchu 60 - 90 %
- dvere z nerezovej ocele s dvojvrstvovým Low-E sklom
- nutnosť pripojenia k prívodu vody
- invertorový kompresor
- nerezová rukoväť
- záves s tromi hákmi
- LCD displej
- účinný dezinfekčný systém UVC
- LED osvetlenie
číslo položky: 37979
Kód produktu: DA270
Chladnička na suché zrenie mäsa
Chladnička DA "DRY AGE" zaistí zrenie mäsa do tej najvyššej kvality. Je vhodná do reštauračných prevádzok, do mäsiarstva ale aj na domáce použitie. Pokovované Low-E sklo poskytuje najvyššiu úroveň tepelnoizolačného výkonu chladničky. Odporúčanie: • nastavenie teploty (2 °C) a vlhkosti (80 %) pre zaistenie dokonalého suchého zrenia hovädzieho a bravčového mäsa • mäso na suché zrenie musí byť čerstvé (ideálne do 5 dní od porážky zvieraťa) • je možné použiť aj mäso zrejúce vo vákuu, maximálne však po dobu 14 dní (odstráňte prosím vákuovú fóliu) • pre najlepšie suché zrenie hovädzieho mäsa použite mäso z mladej kravy s bežnou tukovou vrstvou, dobre prerastené • možnosti zrenia: zadné hovädzie možno zavesiť na hák do chladničky alebo položiť jednotlivé rezy na police • v prípade zrenia jednotlivých rezov na policiach venujte pozornosť ochrannej vrstve tuku, ktorá bráni stratám (ideálna veľkosť rezu je asi 2–4 kg) • odporúčame nechaťmäso zrieť na kosti • pri každom kontakte s mäsom používajte ochranné rukavice, nikdy sa nedotýkajte mäsa holou rukou bez rukavíc • najlepšia doba zrenia je 25–28 dní, ale je možné nechať mäso zrieť aj dlhšie ako 4 týždne Pre lepšiu reguláciu vlhkosti vo vnútri chladničky a intenzívnejšiu chuť mäsa odporúčame zakúpiť himalájsku soľnú dosku (nie je súčasťou) V prípade zakúpenia soľnej dosky: • rozbaľte soľné dosky a odoberte fóliu • položte soľné dosky na nerezový plech a vložte plech do stredu chladničky • každé 2–3 dni kontrolujte, či je na doskách voda, pokiaľ áno, odstráňte ju